BMD Advies Rijndelta ontvangt nieuw certificaat 9001:2015!

Met trots informeren wij u dat BMD Advies Rijndelta gecertificeerd is volgens de ISO 9001:2015 Quality Management Standard. De externe audit, uitgevoerd door Lloyd's op 4 november jl., is met goed gevolg doorlopen.

Kwaliteitsmanager Ineke Teunen: 'Omdat wij zelf onze klanten ook begeleiden bij ISO-trajecten, was het voor ons een vanzelfsprekende keuze om bij verlenging gelijk over te gaan naar de nieuwe norm 9001:2015. Met deze certificering laten wij zien dat wij zelf ook constant werken aan de verbetering van onze systemen en processen.'

Nieuwe norm 9001:2015 - onze aanpak

Ineke: ‘We zijn gestart met een omgevingsanalyse om te benoemen welke externe issues van belang zijn. Daarna hebben we een stakeholdersanalyse gedaan, een risico-analyse waarbij we ook de continuïteitsrisico’s van ons bedrijf hebben beschreven. Met de input van deze elementen is er een SWOT-analyse uitgevoerd. Daarna hebben we gekeken welke impact deze nieuwe elementen op ons managementsysteem hebben.

Nieuwe norm 9001/14001:2015 - waar moet u op letten?

  • Begin op tijd. Het uitvoeren van de opeenvolgende analyses vraagt tijd en serieuze aandacht van de organisatie. Directie en/of management moeten hierin een actieve rol vervullen.
  • Gebruik voor de analyses een algemeen aanvaarde methode, zodat gemaakte keuzes verklaarbaar zijn en aantoonbaar gemaakt kunnen worden. Voor de omgevingsanalyse kan bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden van de  DESTEP-analyse.
  • Denk ook aan uw management review, waarin u aan kunt geven hoe u tot de totale contextanalyse bent gekomen.

(Vrijblijvend) advies nodig?

Gaat u ook overstappen naar één van de nieuwe normen en loopt u tegen vragen of knelpunten aan? Neemt u gerust contact op met onze kwaliteitsmanager Ineke Teunen via telefoonnummer 0180-614378 of mail naar ineke@bmdadviesrijndelta.nl. Ze helpt u graag verder op weg!

 

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Onze klanten
client1
client2
client3
client4
client5