Compliance check gevaarlijke stoffen bij Mercon

Opdrachtgever  

Mercon bouwt en levert staalproducten en- constructies zoals opslagtanks, bruggen, sluizen, kranen en industriële installaties.

De vraag

Om haar producten te kunnen fabriceren heeft Mercon een breed scala aan gevaarlijke stoffen in opslag. Met name stoffen in de ADR-klassen 3 en 8 zijn aanwezig in verschillende verpakkingstypen en verdeeld over meerdere opslagvoorzieningen. Door veranderingen in de wetgeving -waaronder de richtlijn PGS 15, is onduidelijk of de opslagvoorzieningen voldoen aan deze veranderingen.

De oplossing

BMD Advies Rijndelta voert een compliance check uit op de nieuwe richtlijn. Daarbij wordt ook gekekekn naar toekomstig gebruik, soorten en hoeveelheden stoffen. Daar waar afwijkingen worden gevonden geven we aan welke maatregelen nodig zijn om deze op de lossen. Deze maatregelen zijn deel technisch van aard, aanpassing van bestaande voorzieningen, en deel organisatorisch van aard, opslag anders organiseren. Hiermee kan Mercon met kleine aanpassingen en geringe kosten aan de nieuw wetgeving voldoen. Voor meer informatie kijk op onze productpagina Wet- en regelgeving/compliance.  

Comments are closed.