Energie-audit voor Den Hartogh

Opdrachtgever  

Den Hartogh is een internationale logistieke dienstverlener. In Rotterdam en Dordrecht heeft Den Hartogh Cleaning twee locaties waar tankcontainers en opleggers gereinigd worden.

De vraag

Den Hartogh Cleaning valt onder de verplichtingen van de Energy Efficiency Directive (EED). Dit betekent dat het bedrijf een energieaudit moet uitvoeren voor de twee productielocaties. Voor Den Hartogh Cleaning is de energieaudit de eerste kennismaking met bewustwording van energiekosten en energiebesparing. Den Hartogh wil graag een helder inzicht in zijn energiestromen en bijbehorende besparingsmaatregelen die direct toepasbaar en kostenverlagend zijn.

De oplossing

Na het opstellen van de energieverbruiksprofielen werd al snel duidelijk dat de warmwaterstromen voor Den Hartogh Cleaning de meest belangrijke energiestromen zijn. Ook werd al snel duidelijk dat over deze warmwaterstromen nog relatief weinig bekend was. We hebben daarom ingezoomd op de processen rondom warmwater en zijn vanuit die invalshoek gekomen met een aantal maatregelen. Maatregelen die direct leiden tot kostenbesparing, zoals isoleren en hergebruik van warmwater, als ook maatregelen die meer inzicht moeten verschaffen, zoals meting en monitoring, die op de langere termijn gebruikt kunnen worden ter onderbouwing van grotere investeringen. Voor meer informatie raadpleeg het productblad of kijk op onze productpagina duurzaamheid.

BMD voerde o.a. ook de volgende energieprojecten uit:

Energiebesparingsonderzoek Keppel Verolme

Energie-audit voor Pathé Energie-audit voor een internationale klant

Comments are closed.

Onze klanten
client1
client2
client3
client4
client5