Energiemaatregelen wettelijk vastgelegd

4e tranche Activiteitenbesluit

Energiemaatregelen wettelijk vastgelegd

Huidige regelgeving

Op grond van het Activiteitenbesluit (art. 2.15) zijn type A- of B-bedrijven, met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten aan brandstoffen, verplicht om alle energiebesparende maatregelen te treffen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Wat gaat er veranderen?

In de praktijk levert het naleven van deze verplichting (en het handhaven erop) veel problemen op, omdat het onduidelijk is welke maatregelen (minimaal) geĆÆmplementeerd moeten worden om te voldoen aan de gestelde eisen. Met het publiceren van erkende maatregelen komt er een einde aan deze onduidelijkheid. Per bedrijfstak is daarmee vastgesteld welke maatregelen zich onder welke voorwaarden binnen 5 jaar terugverdienen en dus doorgevoerd moeten worden. Per 1 december 2015 worden deze maatregelen van kracht.

Wat staat mij te doen?

Type A- en B-bedrijven die de genoemde energieverbruiksgrenswaarden overstijgen, wordt geadviseerd de erkende maatregelen door te nemen om te beoordelen welke zij nog door moeten voeren om te voldoen aan de eisen uit het Activiteitenbesluit. Voor de volgende sectoren zijn er maatregelen vastgesteld:

  1. kantoren
  2. gezondheids- en welzijnszorginstellingen
  3. onderwijsinstellingen
  4. metalelektro en mkb-metaal
  5. autoschadeherstelbedrijven
  6. rubber- en kunststofindustrie
  7. commerciƫle datacentra

In een later stadium zullen maatregelen voor de automotive, agrarische sector, sport en recreatie, voedingsmiddelen, horeca en detailhandel gepubliceerd worden.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de erkende energiemaatregelen? Neemt u dan contact op met met uw adviseur via telefoonnummer 0180-614378 of mail naar info@rd.bmdadvies.nl.

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Onze klanten
client1
client2
client3
client4
client5