Laat een CO2-footprint maken van uw organisatie

Vanuit de markt is een steeds grotere vraag naar de klimaatbewustheid van uw organisatie. Met een CO2-footprint kunt u de belasting van uw organisatie in beeld brengen. Deze voetafdruk is de eerste stap in het verminderen van de CO2-uitstoot van uw organisatie en daarmee ook het verminderen van de interne kosten.

De CO2-footprint

De CO2-footprint van BMD Advies Rijndelta is gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol (GHG) en omvat 3 scopes:

  1. Emissies van de eigen organisatie
  2. Indirecte emissies door opwekking van elektriciteit
  3. Indirecte emissies door overige relevante activiteiten.

In samenspraak met u kunnen alle door u gewenste gegevens in kaart worden gebracht en worden verwerkt in de CO2-footprint.

Daarnaast wordt samen met uw organisatie gekeken waar CO2-uitstoot kan worden gereduceerd en worden reductiedoelstellingen opgesteld. Met het uitvoeren van de CO2-footprint kunt u niet alleen geld besparen, u bent ook milieuverantwoord en dus duurzaam bezig. Hiermee geeft u uw organisatie een groener karakter.

Energiescan

Wilt u nog sneller een inschatting van het energieverbruik van uw organisatie en inzicht krijgen in waar de meeste kosten te besparen zijn, dan is de Energiescan van BMD Advies Rijndelta iets voor u.

Middels een analyse van de gegevens van uw energieverbruik kunnen wij het totale energieverbruik van uw organisatie in kaart brengen. Bovendien geven wij een schatting van de hoeveelheid CO2 die uw organisatie verbruikt.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in het maken van een CO2-footprint of het uitvoeren van een energiescan voor uw bedrijf? Neem dan contact met onze adviseur Maarten Pauwels via telefoonnummer 0180 - 614378 of per mail:ma.pauwels@rd.bmdadvies.nl.

No Comments Yet.

Leave a comment