Informatieplicht energiebesparende maatregelen

Heeft u er al aan voldaan?

Door een wijziging van het Activiteitenbesluit zijn bedrijven vanaf dit jaar verplicht om elke 4 jaar te melden welke energiebesparende maatregelen er zijn uitgevoerd. Dit is de informatieplicht energiebesparing.

Voor welke bedrijven is deze verplichting van toepassing?

Bedrijven en instellingen die onder het Activiteitenbesluit (inrichtingen type A en B) vallen en die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken zijn verplicht om vóór 1 juli 2019 te voldoen aan de Informatieplicht energiebesparende maatregelen.

Wat moet u doen?

Alle bedrijven die onder de Informatieplicht vallen, moeten aan de hand van de erkende maatregelenlijsten energiebesparing (EML) nagaan welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen. Voor 19 branches zijn zogenaamde Erkende Maatregelen Lijsten vastgesteld. Maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar zijn verplicht.

Welke uitzonderingen zijn er?

Een aantal bedrijven is uitgezonderd van de Informatieplicht. Via onderstaande link kunt u stap voor stap vaststellen of voor uw bedrijf een uitzondering van toepassing is of niet.

http://infographics.rvo.nl/informatieplicht/ 

E-loket

De registratie van de Informatieplicht verloopt uitsluitend via het eLoket van de RVO. De status van de energiebesparende maatregelen kunt u hierin rapporteren. Het eLoket is via onderstaande link te bereiken.

https://mijn.rvo.nl/informatieplicht-energiebesparing

Hulp nodig?

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Neem contact op met één van onze energiespecialisten, Brendan Verberne of Joep Verhoeven. Wij helpen u graag verder en desgewenst kunnen wij deze verplichting namens u (als intermediair) uitvoeren.

Voor uw vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 0180-614378 of via mail. Of neem contact op met uw eigen adviseur.

No Comments Yet.

Leave a comment