Veiligheidsinspecties op de bouwplaats voor JD Sports

Opdrachtgever  

JD Sports is een snelgroeiende, toonaangevende detailhandelaar in modieuze sport- en casual kleding en sneakers met het moederbedrijf in Engeland. JD combineert wereldwijd erkende merken met sterke eigen merken. In totaal heeft JD meer dan 2.500 winkels met verschilde retailformules verspreid over Europa, Australië en Azië.

De vraag

JD Sports groeit ook hard in Nederland. In Rotterdam is eind april 2019 een nieuwe vestiging geopend op de Lijnbaan. Het winkelpand is compleet verbouwd. Hiervoor is een aannemer ingehuurd die hiervoor (uiteraard) een V&G-plan heeft opgesteld. JD Sports heeft daarnaast ook een eigen veiligheidsdocument  met veiligheidsvoorwaarden tijdens de verbouwing. Om de veiligheid tijdens de verbouwing te optimaliseren wil JD Sports dat tijdens het bouwproces eenmaal per week een inspectie wordt uitgevoerd op de bouwplaats, waarbij gekeken wordt of gewerkt wordt volgens de regels van de twee plannen en tevens wordt gecontroleerd of aan (andere) wettelijke regels wordt voldaan.

De oplossing

BMD Advies Rijndelta voert voor JD Sports wekelijks een (onaangekondigde) veiligheidsinspectie op de bouwplaats uit. Hierbij wordt gecontroleerd of gewerkt wordt volgens de regels van de plannen en of aan alle wettelijke regels wordt voldaan. Onveilige situaties worden direct besproken met de aannemer en onmiddellijk aangepast. Van elke inspectie wordt vervolgens een rapportage gemaakt met een beschrijving van de geconstateerde situatie, advies hierbij  en de actie die ondernomen is/moet worden.

JD heeft op deze manier een paar extra (onafhankelijke) ogen en oren op de werkvloer en een document waarmee het bedrijf kan laten zien dat het zich zo goed mogelijk ingespannen heeft om een veilige werksituatie te creëren.

Comments are closed.