Nieuwe ISO 9001 en 14001 normen gepubliceerd

Wat is de impact op uw organisatie?

Nieuwe ISO 9001 en 14001

De nieuwe ISO 9001 en 14001 normen zijn recent gepubliceerd en hebben een ingrijpende wijziging ondergaan. De normen hebben een nieuwe, gemeenschappelijke structuur en gemeenschappelijke eisen, de zogenaamde HLS structuur.

High Level Structure (HLS)

Nieuw is dat de nieuwe ISO-normen worden opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS). Dit maakt het mogelijk om systemen eenvoudiger te integreren. De HLS is gebaseerd op een risicobenadering vanuit het principe dat een goed en gezond bedrijf zich richt op het beheersen van de relevante risico’s. Naast de ISO 9001 en ISO 14001, zal ook de  ISO 45001 (vervanger van de OHSAS 18001) dezelfde opbouw krijgen.

Belangrijkste wijzigingen

  • Risicogericht denken als basis voor het managementsysteem;
  • Meer nadruk op leiderschap en commitment bij het (top)management;
  • Sterkere focus op doelstellingen in relatie tot de risico’s;
  • Meer nadruk op het plannen en beheersen van veranderingen.

Ondersteuning BMD Advies Rijndelta

BMD Advies Rijndelta kan u ondersteunen bij o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van een GAP-analyse om te toetsen in hoeverre uw huidige managementsysteem voldoet aan de nieuwe eisen;
  • Het verzorgen van een workshop om de organisatie in te lichten over de invloed van de nieuwe norm op de organisatie en het stappenplan om de veranderingen in fasen in te voeren;
  • Het uitvoeren van een stakeholdersanalyse, het opstellen van continuïteitsplannen en het implementeren van  risicomanagement;
  • Het aanpassen van het huidige kwaliteitsmanagementsysteem aan de hand van het opgestelde risicoprofiel.

Wij ondersteunen u graag met onze expertise. Veel klanten hebben al aangegeven in 2015 de nieuwe normelementen te willen invoeren. Neem tijdig contact op met uw BMD-adviseur om een afspraak in te plannen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0180-614 378 of via e-mail info@bmdadviesrijndelta.nl.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment